Bluetooth-headset med dubbla mikrofoner

Dubbla mikrofoner, vad är det bra för?

Dubbla mikrofoner är en ny teknik som effektivt reducerar oönskade bakgrundsljud för den man talar med. Kortfattat kan man säga att den ena mikrofonen tar upp ljud alldeles i närheten (ditt tal), medan den andra mikrofonen håller koll på ljudkällor längre bort, och tar bort dessa från ljudet som slutligen kommer ut från headsetet. Det kan vara trafikljud, människor som pratar i närheten eller vägbuller i bilen som ofta gör att den du talar med inte riktigt hör vad du säger.

Användaren får med den här tekniken en radikalt förbättrad samtalskvalitet i trafiken, på stationen, fotbollsläktaren eller lunchrestaurangen. Lyssna gärna på ljudexemplen här, där vi låtit jämföra headset med en respektive två mikrofoner.

FLEX movon r2

Vi har implementerat den här tekniken (som vi kallar NoiseShield) tillsammans med en kraftfull DSP ljudförbättring i våra senaste Bluetooth-produkter, FLEX movon och bilhandsfreen FLEX drivon. Produkterna har även ett gäng andra användbara funktioner, till exempel Multipoint, där man kan ansluta både jobb- och privatmobilen samtidigt till enheten. Senaste Bluetooth-versionen 2.1+EDR ger även andra fördelar, som en mer stabil koppling mellan enheterna och längre drifttid.

FLEX headset med NoiseShield-teknik kommer bäst till sin rätt i livliga miljöer, och passar därför perfekt till den som är på språng. Kika gärna in på vår uppdaterade hemsida för mer information om FLEX Bluetooth-headset.

Stay tuned
Michael, ILD International AB

Tags: ,

Comments are closed.