Aktiviteter i oktober/november 2009

Mobila anknytningar – en utmaning för ergonomin?

Mobila växelsystem ersätter mer och mer den fasta telefonin, och många företag har i dag bara mobiltelefoner till personalen. Fördelarna är många, men ergonomin har inte riktigt hängt med tycker vi. Får vi föreslå ett alternativ till den lilla öronproppen till handsfree som medföljer telefonen? Ta en titt på våra komfortheadset för mobiltelefoner, FLEX bizz eller FLEX easy. Designade för att sitta skönt på huvudet hela dagen. Trådlöst via Bluetooth med upp till 10 meters räckvidd och dessutom bra ljud, för båda samtalsparter.

Annonsering: tidningarna OfficeM och Dagens Industri

En ny helsida med info om våra handsfree-produkter för mobila anknytningar i novembernumret av kontorstidningen OfficeM. Dessutom fortsätter vi under oktober med annonseringen i tidningen Dagens Industri. Produkterna finns hos våra återförsäljare.

Annons i tidningen OfficeM november 2009

Annons i tidningen OfficeM november 2009

Strålning från mobiltelefoner vs Bluetooth-headset

Vi får ofta frågor om SAR-värden och om strålning från mobiltelefoner, och förstår att folk funderar på detta då man har mobiltelefonen som arbetsredskap. Vi ger oss inte in i denna debatten här, men redovisar gärna följande fakta: Bluetooth-kretsar av den typ vi använder i våra headset (klass 2, 10 meters räckvidd) genererar normalt ett SAR-värde på ca 0.001 Watt/Kilogram. Detta kan jämföras med en mobiltelefon, där värdet enligt TCO’s norm ska understiga0,8 Watt/Kilogram.

Ta gärna del av information och råd om mobiltelefoni på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida

Nya produkter

Snart släpper vi det trådlösa headsetet FLEX one, mer info inom kort!

Stay tuned…
Michael, ILD

Comments are closed.